Errors a evitar quan decores

La decoració d'una casa sempre està en constant evolució segons les nostres necessitats, per això, és molt comú que per no voler dedicar-li el temps necessari o contactar amb un professional, a vegades ens trobem en espais on no ens sentim a gust o que no són funcionals per a nosaltres. Per evitar-ho, aquí tens algunes claus que t'ajudaran:

  • Decorar tota la casa de cop. Quantes vegades ens ha passat que per no tenir paciència acabem prenent decisions precipitades que més tard lamentem? Comença per les coses essencials i a poc a poc aniràs veient el que et demana cada espai en funció de l'ús que li donis.

  • No tenir en compte l'entrada de llum. A l'hora de moblar un espai, la prioritat principal és aprofitar al màxim l'entrada de llum natural, per tant, evita qualsevol element que pugui obstaculitzar-la com mobles massa alts o cortines massa fosques.

  • Abusar d'un sol color. No és necessari que cortines, coixins i qualsevol classe de teixit o estampat siguin del mateix color, atreveix-te a combinar colors i estampats.

  • Equivocar-se amb la mida del sofà. Igual que passa amb el televisor, la mida del sofà és un punt on ens equivoquem moltes vegades. Sigues realista amb l'espai del qual disposes i escull un sofà proporcionat amb la resta de mobiliari.

  • No respectar les zones de pas. La circulació per dins una casa ha de ser fàcil i còmode, i no una cursa d'obstacles. Per això és tan important deixar una distància adequada entre mobles i sobretot deixar lliure les portes d'accés.

  • Saturar els espais. No és necessari que omplis cada racó de la casa, sinó que disposis de mobles que compleixin amb alguna funció en concret. Busca ambients que respirin i així evitaràs recarregar massa els espais amb tot d'elements que t'agraden, però que no concorden entre ells.

REFORMES_INTEGRALS_DECORACIÓ_INTERIORISME.jpg
REFORMES_INTEGRALS_DECORACIÓ_INTERIORISME.jpg
  • Comprar mobles per impuls. No comencis la casa per la teulada. Decideix primer el que necessites i després busca el moble que per mida i estètica, t'encaixi, i no al revés. Pren les mides necessàries i així evitaràs quedar-te curt o passar-te.

  • Seguir massa les modes. A tots ens agrada molt perdre'ns per Pinterest, però no caiguem en l'error de tenir una casa impersonal i igualeta que la del catàleg. Si t'agrada alguna idea, adapta-la al teu estil.

  • Planificar massa tard la il·luminació. Igual que amb els mobles, la il·luminació s'ha de planificar amb temps si no vols tenir cables ni lladres a la vista. Preveu quines dimensions tindrà la taula del menjador per centrar el punt de llum i fes el mateix amb qualsevol punt de llum ambiental, general o puntual.

  • Arraconar els mobles a la paret. Perquè un espai respiri, no és necessari col·locar els mobles perimetralment. El mobiliari ens ajuda a distribuir els espais de la manera més còmode possible, per això no tinguis por de col·locar una peça voluminosa (com la taula o el sofà) al mig d'una estança, sempre que respectis les zones de pas (80 cm mínim).

  • Comprar un televisor massa gran. Un error molt comú a evitar si no vols que sigui la protagonista de l'espai. Si deixes la distància adequada entre sofà i moble no és necessari tenir una pantalla tan gran, i si ets un cinèfil, sempre pots integrar-la en un moble fet a mida de manera que quedi oculta quan no l'utilitzis.

Natàlia Soma