Com decorar un pis petit

REFORMA_INTEGRAL_DECORACIÓ_NATALIA_SOMA_pis_petit.jpg

Què s’ha de tenir en compte a l’hora de moblar i decorar un pis petit? A vegades, el que tu consideres un espai petit, en realitat pot ser que sigui un espai mal organitzat. Independentment dels metres dels quals disposem, tendim a carregar massa els espais fins al punt que semblen trasters, per això, la base de tot és saber-se organitzar i aplicar algunes idees que et diré a continuació.

  • Inverteix en emmagatzematge. Intenta tenir el mínim de coses a la vista, i de tot el que guardis, intenta tenir-ho organitzat a l'interior dels mobles amb l'ajut d'accessoris com caixes, calaixos, barres, pantaloners, etc. de manera que aprofitis bé cada racó.

  • Utilitza miralls. Són un gran recurs a l'hora de crear sensació d'amplitud, i no només això, sinó que si els col·loquem davant d'una finestra, també ens multiplicaran la llum natural.

  • Cuida les proporcions. Per habitacions petites, mobles petits o bé, menys mobles. No intentis encabir grans mobles o l'únic que aconseguiràs és restar més metres a l'espai.

  • Aposta per portes corredisses. Encara que siguin més cares que les abatibles, amb el temps ho agrairàs, ja que són perfectes per dormitoris petits difícils de distribuir i et permetran guanyar uns centímetres.

  • Mobles baixos. Visualment ocuparan menys espai si intentem que els mobles no sobrepassin el nivell dels ulls, i si estan fets a mida encara millor, per a resoldre espais complicats amb pilars o racons.

  • El color a favor. Decanta't sempre per colors clars que afavoreixin l'entrada de la llum com, evidentment, el blanc, els tons neutres, torrats, grisos o beix. I si vols introduir colors més potents, fes-ho puntualment en una paret o al sostre. Per aconseguir l'efecte de sostres alts, pinta el sostre d'un to més clar que les parets.

Natàlia Soma