Una casa saludable

WhatsApp Image 2020-03-31 at 17.15.58.jpeg

Sabíeu que el disseny d’una casa pot influir a la salut dels qui l’habiten? Doncs sí, una mala il·luminació de la nostra llar, pot influir negativament a la nostra salut.

La llum solar ens ajuda a regular moltes de les funcions vitals del nostre organisme, i per això, hem de donar-li la importància que té a les nostres vides una il·luminació adequada.

Entre altres coses, la llum solar ens aporta vitalitat, energia, vitamina D i ajuda a sincronitzar-nos amb el nostre entorn, per això, hem d’intentar aprofitar-la al màxim. D’altra banda, una il·luminació inadequada ens pot acabar provocant fatiga ocular, cansament i mal de cap, a part de la dificultat que ja de per si suposa realitzar qualsevol tasca amb poca llum.

UN TIPUS DE LLUM PER CADA MOMENT DEL DIA

Tenint en compte les llargues estones que passem a casa nostra, hem d’il·luminar cada habitació segons l’ús que li donarem, per exemple, un espai de treball com pot ser la cuina hauria de tenir un tipus de llum més intensa i blanca, en canvi una zona de descans hauria de tenir una llum més tènue i càlida. És a dir, les lluminàries blanques i blaves (per sobre de 4.000ºk) serien les més adequades per treballar pel matí, ja que ens activen, en canvi a la nit ens podrien provocar problemes per dormir, per això, a les últimes hores del dia les lluminàries haurien de ser d’un blanc càlid (entre 2.000ºk i 4.000ºk).


A part dels beneficis que ens pot aportar una il·luminació adequada a casa nostra, juga un paper imprescindible en el disseny d’interiors, ja que té el poder de convertir un espai fred en un espai acollidor i confortable i de potenciar les zones o elements que ens interessin.

Natàlia Soma