Diferències entre interioristes i decoradors

Interiorista o decorador són dos conceptes que acostumen a anar molt lligats, però que molts no sabeu realment en què es diferencien.

La diferència és molt simple, i és que si capgiréssim una casa al revés, tot el que fa referència a la decoració serien els elements que es mourien de lloc, com el mobiliari, coixins, objectes decoratius, etc., en canvi, el que no, seria el que inclou el disseny d’interiors.

Dit d’una altra manera, un dissenyador d’interiors o interiorista el que fa és modificar l’espai aplicant solucions tècniques i creatives per millorar la qualitat de vida dels qui l’habiten, ja sigui enderrocant envans interiors, canviant instal·lacions i escollint nous materials, per tal de trobar la millor distribució possible adaptada a les necessitats dels clients. El decorador, en canvi, “vesteix” aquell espai escollint el mobiliari, la paleta de colors, les textures, la il·luminació artificial i tot allò que li dóna un caràcter i un estil a l’espai.

IMG_9651.jpg
IMG_9756.jpg

La decoració forma part d’un projecte d’interiorisme, és la fase final on escollim tot allò que convertirà aquell espai en una llar i el farà acollidor, per això els dos conceptes van de la mà, per què el que fan és identificar i potenciar el millor d’aquell espai, però utilitzant diferents recursos.

Alhora un interiorista pot treballar de la mà d’un arquitecte. L’ideal en un projecte d’obra nova, és que l’arquitecte treballi conjuntament amb l’interiorista per decidir la distribució interior d’una forma més específica i pensant en quin ús li donarem a aquella estança.

És a dir, la figura de l’interiorista es troba entremig de la de l’arquitecte i el decorador, i en la majoria de casos és el propi interiorista el que fa la tasca de decorar, ja que això acaba de complementar el seu projecte.

Natàlia Soma